info@jhm-zoetermeer.nl + 31 6 4157 2157

Onze Visie

Onze Visie

Wat doen we

En hoe doen wij het dan?

JobHulpMaatje steunt mensen die werkzoekend zijn en helpt ze op weg naar (vrijwilligers)werk. Het doel is om de zelfredzaamheid en de bemiddelbaarheid op de arbeidsmarkt te verhogen. JobHulpMaatje werkt aanvullend op en in samenwerking met bestaande werkbegeleidings- en re-integratietrajecten door werkzoekenden, mens- en doelgericht bij te staan.

Om dit te kunnen doen leidt JobHulpMaatje maatjes en JobGroupLeiders op, zodat zij werkzoekenden kunnen ondersteunen die meer tijd en aandacht nodig hebben. Zo wordt de maatschappelijke betrokkenheid op lokaal niveau vergroot. Bovendien worden kosten van gemeentelijke diensten en werkgevers verlaagd.

JobHulpMaatje biedt sociale en praktische ondersteuning en vergroot daarmee de kansen van werkzoekenden, die belemmeringen ervaren bij het vinden van werk..

F.A.Q.

De meest gestelde vragen over onze visie

Hier vind je de vragen die het meest zijn gesteld over onze zienswijze op de arbeidsmarkt en onze rol daarin

 • JobHulpMaatje Zoetermeer helpt mensen bij het zoeken naar werk. Wij bieden daarbij ondersteuning op gebied van het verkrijgen van zelfkennis en vaardigheden, zoals een goede CV maken, goed voor de dag komen op Social Media, jezelf presenteren, etc.

  Kortom, wij "trainen" mensen om zich het beste uit zichzelf te halen als het aankomt op het solliciteren naar werk.

  Dat trainen doen we met behulp van groepsworkshops en individueel, met behulp van een maatje.

  Waar mogelijk proberen wij ook, via onze netwerken, de werkzoeker in contact te brengen met mensen die hen misschien een stapje verder kunnen brengen.

  Wat JobHulpMaatje niet doet, en ook niet kan doen, is meegaan met de werkzoeker op sollicitatiebezoek. Of voor de werkzoeker een goede CV opstellen en brieven of emails schrijven. Uiteindelijk moet de werkzoeker zelf aan de slag om dat werk of die baan te krijgen.

  De grondregel is dat de werkzoeker te allen tijde zelf verantwoordelijk blijft voor het slagen (of niet slagen) van de zoektocht.