info@jhm-zoetermeer.nl + 31 6 4157 2157

Nieuws

Welkom bij JobHulpMaatje Zoetermeer

Nieuws

Welkom bij JobHulpMaatje Zoetermeer

donderdag 2 november 2023

Routekaart geldproblemen

Heb je geldproblemen? Bekijk de kaart!
Voor onze inwoners uit Zoetermeer heeft Team Schuldhulpverlening een routekaart ontworpen (zie foto). De routekaart is bedoeld voor mensen die zich zorgen maken over geld, of geldproblemen ervaren en helpt inwoners om hun weg te vinden in het aanbod van hulpverlening. De routekaart wordt verspreid over verschillende organisaties binnen Zoetermeer. Je kunt mee helpen deze routekaart te verspreiden door hem te delen met je eigen organisatie of met anderen die er baat bij hebben.

Mocht je vragen hebben over de routekaart, dan kun je contact opnemen met Team Schuldhulpverlening van de gemeente Zoetermeer. Of mocht je behoefte hebben aan een persoonlijke toelichting daarvan, dan zijn zij zeker bereid om bij jou langs te komen.

Team Schuldhulpverlening
Gemeente Zoetermeer
Bezoekadres: Engelandlaan 502,
2711 EB Zoetermeer
Tel: 079- 346 94 78
Instagram: OMGZoetermeer

Tip: wil je de hele routekaart zien, open de foto bij dit artikel dan in een nieuwe tab van je browser.

dinsdag 29 augustus 2023

Ons najaarsprogramma

Een overzicht van de activiteiten die we voor dit najaar hebben gepland
Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van JobHulpMaatje is een bijzonder programma samengesteld. Dit wordt uitgevoerd in de maanden september tot en met november.

Er zijn speciale workshops. De eerste hiervan is op dinsdag 19 september. Saskia Koerselman leidt haar eigen advocatenkantoor en zij neemt je mee naar succesvol solliciteren. Zij benoemt ook eerlijk waar het vaak fout gaat!

Er zijn werkateliers, waarin je bijvoorbeeld leert hoe je jezelf presenteert of waarin jij zelf met hulp jouw persoonlijke ontwikkelplan maakt. Een flyer is beschikbaar waarin het hele programma te vinden is. Download deze hier. Je kunt ook een papieren exemplaar bestellen. Stuur dan een app met je naam en adres naar 06-41572157.

Doe mee en verbeter je eigen situatie!
Wethouder Bouke Velzen: “De invloed van jullie werk op mensen, op hele gezinnen en op de maatschappij is onbetaalbaar”.

dinsdag 4 juli 2023

Het Stadsfestival!

JobHulpMaatje doet mee op zaterdag 16 september
Zaterdag 16 september 2023 is de eerste editie van het Stadsfestival Zoetermeer 2040.

Een evenement over het heden en de toekomst van jouw stad. Deze dag zijn op verschillende locaties tal van activiteiten voor jong en oud te beleven. De activiteiten nemen je mee in wat er in de stad gebeurt om ervoor te zorgen dat Zoetermeer nu en in de toekomst dé plek blijft waar het fijn wonen, recreëren, werken en ondernemen is.

Wij doen ook mee! Op het Stadsfestival kun je bij JOBHULPMAATJE informatie krijgen als je hulp nodig hebt bij het vinden van een baan. Je vindt ons bij het CKC.

Reserveer de datum dus alvast in je agenda, dit wil je niet missen!

Er is nog veel meer te doen! Beleef het heden en de toekomst van jouw stad. Klik op de knop voor meer informatie.

vrijdag 10 maart 2023

Jaarverslag 2022

Het post-Corona jaar bracht grote veranderingen

2022 begon met het einde van de pandemie. En bleek al snel het begin van misschien nog wel grotere problemen voor de wereld.

Voor JobHulpMaatje waren minder reguliere werkzoekenden om te begeleiden, maar de vele vluchtelingen uit Oekraïne en uit Syrië vonden al snel hun weg naar onze vrijwilligers.

Je kunt het jaarverslag downloaden als PDF-bestand.

Veel leesplezier!