info@jhm-zoetermeer.nl + 31 6 4157 2157

Nieuws

Welkom bij JobHulpMaatje Zoetermeer

Nieuws

Welkom bij JobHulpMaatje Zoetermeer

woensdag 27 april 2022

Koninklijke onderscheiding voor Flip Bakker

Het heeft de koning behaagd....

Vrijwilligers, coördinatoren en bestuur van JobHulpMaatje zijn heel blij met het toekennen van een koninklijke onderscheiding aan Flip Bakker.Hij heeft deze onderscheiding gekregen voor heel veel en diverse activiteiten ten behoeve van de samenleving. Dik verdiend! JobHulpMaatje heeft deze toekenning van harte ondersteund.

Flip heeft vanaf 2017 tot heden intensief gewerkt aan de opbouw van een JobHulpMaatje in Zoetermeer. Hij was daarvan de initiator, de pionier en de eerste coordinator. Met dit project worden die werkzoekenden naar werk begeleid, die dat op eigen kracht niet kunnen realiseren. Vooral personen die al jarenlang afhankelijk zijn van een uitkering of die buiten het zicht van de instellingen in stille armoede leven worden geholpen. Met die aanpak zijn de afgelopen jaren goede resultaten geboekt. Zonder het initiatief van Flip zou er geen JobHulpMaatje in Zoetermeer zijn geweest. Hij heeft hier echt het verschil gemaakt.

Hij heeft dit alles steeds gedaan met de voor hem kenmerkende kwaliteiten: hoofd, hart en ziel. Daarmee wordt bedoeld: deskundig en ervaren (hoofd), passie, energie en doelgericht (hart) en gedreven vanuit zijn geloof (ziel).

woensdag 6 april 2022

Publiciteitscampagne JobHulpMaatje Zoetermeer

Een Faire Kans Op Werk

Nu we de Corona-pandemie achter ons laten en onze samenleving langzaam weer wordt zoals deze was voor alle maatregelen, willen wij, vrijwilligers van JobHulpMaatje Zoetermeer, ons sterk maken voor de mensen die ook nu weer langs de zijlijn van de arbeidsmarkt dreigen te blijven staan.

Wij willen ze graag helpen en daarom is het belangrijk dat in heel Zoetermeer en omgeving bekend is wie wij zijn en wat we doen.

In een publiciteitscampagne die loopt van april tot en met juni van dit jaar en die we afsluiten met een bijeenkomst voor onze partners en sponsoren hopen we te bereiken dat mensen op zoek naar werk ons sneller en makkellijker kunnen bereiken.

zondag 3 april 2022

Jaarverslag 2021

Het laatste Corona-jaar?

2021 was een, wederom, bijzonder jaar dankzij de Corona-pandemie. De gevolgen bleven ook voor JobHulpMaatje Zoetermeer niet uit.

Je kunt het jaarverslag downloaden als PDF-bestand.

Veel leesplezier!

woensdag 23 februari 2022

Een faire kans op werk

Persbericht

Binnenkort zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. In de campagnes van de verschillende partijen spelen vele onderwerpen een belangrijke rol bij het binnenhalen van zoveel mogelijk stemmen. Opkomen voor mensen die hulp hard nodig hebben is daarbij één van de belangrijkste.

JobHulpMaatje Zoetermeer maakt zich sterk voor de Zoetermeerders die graag een baan willen maar er moeite mee hebben passend werk te vinden. In het persbericht onder de knop leest u hier meer over. Want dit onderwerp hoort bij iedere partij hoog op de agenda te staan.

woensdag 15 december 2021

Johan Alebregtse treedt af als bestuurlid

Oprichter van het eerste uur beantwoordt een paar vragen en geeft tips voor de toekomst
Johan Alebregtse stopt als bestuurslid van JobHulpMaatje Zoetermeer omdat hij volgend jaar verhuist naar Noord-Brabant. Johan was één van de oprichters van JobHulpMaatje Zoetermeer en speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de organisatie. Hij heeft zich gericht op de ontwikkeling van de JobHulpMaatje trainingen, beter bekend als JobGroups.

Gelukkig blijft hij, zolang dat nodig is, betrokken bij JobHulpMaatje Zoetermeer. Zo blijft hij JobGroups leiden, gewoon omdat hij dat één van de leukste onderdelen van het hele proces vindt.

Wij stelden Johan een paar vragen over zijn ervaringen met JobHulpMaatje. Je leest het terug in het interview.

dinsdag 14 december 2021

Laatste JobGroup van 2021 zit erop

Na zes vrijdagochtenden werd afgelopen vrijdag 10 december de zevende en laatste sessie gegeven van de JobGroup door JobHulpMaatje Zoetermeer. In het nieuwe Café Max in de bibliotheek van Zoetermeer, dat overigens nog niet in gebruik is, gaven de overgebleven deelnemers een korte en krachtige 'pitch' van zichzelf voor de uitgenodigde toehoorders.

Na het uitreiken van de certificaten en het genieten van meegebrachte lekkernijen was het tijd voor uitwisseling van informatie zodat de deelnemers met nieuwe kansen konden solliciteren naar werk. Alle deelnemers krijgen vanaf nu individuele hulp bij hun zoektocht.

Lijkt zo'n JobGroup ook iets voor jou? Kijk dan in de agenda van deze website via onderstaande knop. Volgend jaar staan weer diverse JobGroups gepland. Je bent van harte welkom!