info@jhm-zoetermeer.nl + 31 6 4157 2157

Nieuws

Welkom bij JobHulpMaatje Zoetermeer

Nieuws

Welkom bij JobHulpMaatje Zoetermeer

vrijdag 5 april 2024

Persbericht

Mooie resultaten voor JobHulpMaatje

JobHulpMaatje presenteert Jaarverslag met mooie resultaten aan het bestuur. JobHulpMaatje heeft in 2023, 41 werkzoekenden naar werk begeleid en 67 werkzoekenden hebben een flinke stap vooruitgezet op de participatie ladder, zodat hun kans op werk is vergroot. Een flink deel zal in 2024 slagen in het vinden van werk en zoals Jan Waayer, voorzitter JobHulpMaatje zegt: “Iedereen verdient een faire kans op werk. Werk is een essentieel onderdeel van het menselijk leven. Als we mensen niet in de gelegenheid stellen hun eigen brood te verdienen is er sprake van sociaal onrecht. Helaas gaat op dit moment krapte op delen van de arbeidsmarkt samen met onvoldoende kansen voor de kansarme werklozen, ook in Zoetermeer.”

Werkzoekenden

JobHulpMaatje begeleid werkzoekenden, die hulp hebben gezocht omdat zij op eigen kracht om allerlei verschillende redenen niet slaagden in hun doel. Daarom is JobHulpMaatje ook in 2024 weer actief met een uitgewerkt programma. Hier is ruimte voor extra werkzoekenden. De begeleiding wordt gedaan door goed geschoolde vrijwilligers, die echt tijd en aandacht hebben

Workshops

JobHulpMaatje probeert steeds in te spelen op veranderingen op de arbeidsmarkt en het voor werkzoekenden makkelijker te maken. Zo tellen de deelnames aan de workshops mee voor het behalen van een certificaat. Tevens loopt er op dit moment tot de zomer een mooi voorjaarsprogramma met interessante thema’s. Deze workshops worden tot nu toe goed bezocht.

Voor 9 april staat de workshop ‘Hoe wordt ik Sterker’ op het programma. Jos Borsboom gedragsdeskundige neemt de deelnemers mee in ‘hoe worden we sterker en assertiever’. We hebben het allemaal weleens! We willen wat en tegelijkertijd twijfelen we of we dat wel kunnen. Dat belemmert je, bijvoorbeeld in het jezelf goed voor het voetlicht brengen. Waar komt dat gebrek aan assertiviteit vandaan? Deze workshop leert je dat te begrijpen en ook wat jij daar aan kunt doen.

Doe mee! Dinsdag 9 april in het Forum, start 9.00 uur. Aanmelden is niet nodig!

donderdag 4 april 2024

Jaarverslag 2023

JobHulpMaatje Zoetermeer bestaat 5 jaar en vierde haar eerste lustrum.

Ook na 5 jaar is JobHulpMaatje nog van grote waarde voor werkzoekenden. Vooral voor mensen die meerdere problemen ervaren in hun dagelijks leven en die bij het vinden van passend werk best een steun in de rug kunnen gebruiken.

Je kunt het jaarverslag downloaden als PDF-bestand.

Veel leesplezier!

donderdag 8 februari 2024

Voorjaarsprogramma 2024

Er is een workshop voor iedereen
Het nieuwe voorjaarsprogramma van JobHulpMaatje Zoetermeer is uit. Ook in 2024 helpen wij weer mensen die zoeken naar een betaalde baan. Hiervoor bieden we een scala van workshops en groepsmeetingen aan. Al deze activiteiten verzorgen wij kosteloos voor iedereen die belangstelling heeft, of je nu jong of oud bent, man of vrouw, hoog- of laagopgeleid bent, en alles daar tussenin.

Je vindt alle activiteiten en data in de menukeuze 'Agenda' op deze website. Maar je kunt ook een overzicht in PDF-formaat ophalen. Klik hiervoor op de knop en download de brochure.

donderdag 2 november 2023

Routekaart geldproblemen

Heb je geldproblemen? Bekijk de kaart!
Voor onze inwoners uit Zoetermeer heeft Team Schuldhulpverlening een routekaart ontworpen (zie foto). De routekaart is bedoeld voor mensen die zich zorgen maken over geld, of geldproblemen ervaren en helpt inwoners om hun weg te vinden in het aanbod van hulpverlening. De routekaart wordt verspreid over verschillende organisaties binnen Zoetermeer. Je kunt mee helpen deze routekaart te verspreiden door hem te delen met je eigen organisatie of met anderen die er baat bij hebben.

Mocht je vragen hebben over de routekaart, dan kun je contact opnemen met Team Schuldhulpverlening van de gemeente Zoetermeer. Of mocht je behoefte hebben aan een persoonlijke toelichting daarvan, dan zijn zij zeker bereid om bij jou langs te komen.

Team Schuldhulpverlening
Gemeente Zoetermeer
Bezoekadres: Engelandlaan 502,
2711 EB Zoetermeer
Tel: 079- 346 94 78
Instagram: OMGZoetermeer

Tip: wil je de hele routekaart zien, open de foto bij dit artikel dan in een nieuwe tab van je browser.