info@jhm-zoetermeer.nl + 31 6 4157 2157

Nieuws

Welkom bij JobHulpMaatje Zoetermeer

Nieuws

Welkom bij JobHulpMaatje Zoetermeer

maandag 25 oktober 2021

Nieuwsbrief JHM Zoetermeer oktober 2021

Met steun van fonds MAEX heeft JobHulpMaatje Zoetermeer een betere website kunnen realiseren. In deze nieuwsbrief vind je informatie over de website. En natuurlijk ook ander nieuws.

Veel leesplezier.
Peter Veld, redacteur Nieuwsbrief
zaterdag 2 oktober 2021

Nieuwe JobGroup start op 29 oktober

Op vrijdag 29 oktober starten we met een nieuwe JobGroup voor iedereen die hulp kan gebruiken bij het zoeken naar passend werk.
De JobGroupsessies beginnen om 9:00 uur 's-ochtends en duren ongeveer 3 uur. De hele training bestaat uit 7 vrijdagochtenden, 29-10, 5-11, 12-11, 19-11, 26-11, 3-12 en 10-12. Kijk in de agenda voor deze en andere evenmenten van JobHulpMaatje.
vrijdag 1 oktober 2021

Nieuwsbrief JHM Nederland oktober 2021

Over de missie van JobHulpMaatje Nederland voor de toekomst en er is een nieuwe JobHulpMaatje locatie in Enschede.
Lees dit en meer in de nieuwsbrief.

Peter Veld
Redacteur
donderdag 26 augustus 2021

Nieuwsbrief september 2021

In deze nieuwsbrief het verhaal van Mary, die als migrante tegen problemen opliep en toch slaagde in haar doel: het vinden van een baan. Verder in dit nummer nieuws over twee nieuwe JobGroups en de Agenda.

Peter Veld,
donderdag 8 juli 2021

Jan Geerdes wordt nieuwe Algemeen Coördinator

Beste lezer,

Op 1 september a.s. start Jan Geerdes als nieuwe Algemeen Coordinator bij JobHulpMaatje Zoetermeer. Daarnaast in dit nummer het bericht, dat Kansfonds extra middelen ter beschikking heeft gesteld om extra te kunnen investeren in de werkzoekenden, die het door Corona extra moeilijk hebben gekregen. En informatie over nieuwe JobGroups en over recent afgesloten Jobgroups.
Wilt u zich inzetten om in uw kring op deze kans alert te maken? Lees dan onze nieuwsbrief en verspreid de brief binnen uw netwerk.

Peter Veld, redacteur Nieuwsbrief
woensdag 2 juni 2021

Samen Zoetermeerders helpen bij integratie

Beste Flip,

Zoetermeerse vrijwilligersorganisaties JobHulpMaatje, stichting Piëzo en Gilde SamenSpraak zoeken actief de samenwerking op. Doel: Zoetermeerse migranten kansen geven: ‘’Door het bundelen van expertise en krachten kunnen we samen inspelen op wat migranten in hun integratieproces nodig hebben”.

Dit is een prachtige kans voor migranten, die hiermee flinke stappen kunnen zetten naar een baan. Op 15 juni start de nieuwe JobGroup voor Migranten. Een goede kans om deze kans gelijk al te benutten! In Coronatijd is het niet altijd gemakkelijk de doelgroep te bereiken. Wilt u zich inzetten om in uw kring op deze kans alert te maken?

Peter Veld, redacteur Nieuwsbrief
zaterdag 1 mei 2021

JobHulpMaatje ziet stille werkeloosheid

Door Corona hebben mensen hun werk verloren. En de mensen die al werkloos waren merken dat het moeilijker is om aan werk te komen. Alhoewel er ook successen te melden zijn merkt JobHulpMaatje dat de arbeidsmarkt het door Corona moeilijker heeft. Tijd om daar wat aan te doen. Want werk is belangrijk voor mensen.

Jan Waaijer maakt zich als voorzitter van JobHulpMaatje Zoetermeer zorgen over de situatie. “Alle betrokken organisaties en de overheden werken er hard aan te zorgen dat in een opverende economie werkzoekenden kansen krijgen. JobHulpMaatje wil zich met de geboden aanvullende begeleiding volop inzetten het tij te keren.”

Fysiek elkaar ontmoeten
“We hebben niet stilgezeten en hebben veel werkzoekenden kunnen helpen, ook al kostte dat meer tijd en moeite dan vóór Corona. En we hebben ons werk ook digitaal mogelijk gemaakt. We merken dat dit voor werkzoekenden wel een drempel is. We kunnen gelukkig nu weer op afspraak fysiek afspreken. .....